Moet ik dan echt gaan bloggen?

Blog jij al (zakelijk)? Doe het! Het loont.

Mijn dagelijkse boodschappen, de hypotheek en zelfs ons vakantiehuisje op de Veluwe typ ik maandelijks bij elkaar. Oké, de helft dan, want m’n man verdient ook geld. Al eerder schreef ik hoe de wannabe-fitgirl in mij de basis werd voor mijn carrière als tekstschrijver. Het begon met een blog.

‘If you got it, flaunt it’

Met een blog kan je laten zien wat je in huis hebt. Niet alleen als fitgirl, ook als bedrijf. Het is de ideale manier om je kennis te delen.

Weet jij alles van jouw business? Vertel erover op je website. Door je kennis te delen met anderen, vergroot je je expertstatus. Je weet waar je het over hebt en dit is positief voor je online reputatie. Met een blog kun je dus je geloofwaardigheid verhogen.

Ook voor Google interessant

Door regelmatig te bloggen, zorg je ervoor dat er steeds nieuwe content op je website te vinden is. Daar is Google dol op. Met een blog verbreed je bovendien het aantal zoekwoorden waarop je website gevonden kunt worden. Zo kan een blog meer bezoekers naar je website trekken. Meer bezoekers betekent meer potentiele klanten. 

Sharing is caring

Nog een voordeel van bloggen is dat je jouw kennis die je in een blog op je website hebt gedeeld, makkelijk kunt delen op social media en in nieuwsbrieven. Jouw volgers op social media kunnen je blog weer delen en zo krijgt je tekst een veel groter bereik dan je misschien in eerste instantie dacht.

Moet ik dan echt gaan bloggen?

Ik zal de laatste zijn die zegt dat je iets moet. Ik hou zelf namelijk ook niet van moeten. Maar mocht je twijfelen over een blog, dan heb ik je hierbij wat voordelen verteld.

Denk je nu: ‘Ik wil wel bloggen, maar ik kan niet schrijven’? Geen probleem. Je kunt altijd een tekstschrijver om hulp vragen. Bel me! Dan bespreken we het onderwerp en doel van de blogpost die je in gedachten hebt en dan schrijf ik jouw blog.

Toch liever zelf doen, maar wil je een final check door een professional? Een tekstschrijver kan je tekst redigeren en corrigeren. Ook hiervoor kun je me bellen.