originele out of office mail

10 voorbeelden van een originele out of office e-mail

Bijna vakantie! Je hebt al je werk afgerond, of overgedragen aan een collega. De laatste to-do dingetjes zijn afgevinkt, nu alleen je out of office e-mail nog instellen.
De meeste mensen gebruiken het standaard riedeltje:

Van (willekeurige datum) t/m (willekeurige datum) ben ik op vakantie. Op (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig. Met vriendelijke groet, saaie Harry.

Natuurlijk, dit voldoet. Het is degelijk, dient z’n doel.
Maar val je er echt mee op? Nee.
Brengt het een lach op het gezicht van de ontvanger. Nee.

Opvallen met je out of office e-mail

In deze tijd wil je geen kans laten schieten om positief op te vallen. Daarom bedacht ik 10 originele out of office e-mails die je zo kunt instellen als je op vakantie gaat (en wel wilt opvallen tussen alle saaie e-mails).

 1. Goed nieuws! Ik heb je mail ontvangen. Slecht nieuws: ik ben er niet om je mail te beantwoorden. Vanaf (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig en dan is jouw mail vanzelf een keer aan de beurt.

 

 1. Ik ben even lekker op vakantie, daarom kan ik je mail niet beantwoorden. Vanaf (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig. Om jou ook een beetje het vakantiegevoel te geven heb ik dit filmpje voor uitgezocht:
  (embed een video van bijvoorbeeld “toppertje’)

 

 1. Ik ben op dit moment niet aanwezig, omdat ik op vakantie ben met mijn familie. Leuk denk je? Nee hoor, want een week lang m’n schoonmoeder op m’n huid is niet mijn ideale vakantie.
  Ik ben bij als ik op (willekeurige datum) weer aanwezig ben op kantoor.

 

 1. Hallo! Ik ben niet aanwezig tot (willekeurige datum), maar mijn collega’s zijn er wel! Mail hen gerust al je vragen, dan hoeven ze niet de hele tijd te denken aan hoe erg ze mij missen.

 

 1. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Jammergenoeg ben ik morgen weer terug.

 

 1. Bedankt voor je mail! Heerlijk om te merken dat iemand me nodig heeft. Helaas ben ik op dit moment op vakantie, want dát had ík even nodig. Vanaf (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig!

 

 1. Op dit moment ben ik op vakantie. Natuurlijk ontvang ik deze mail wel, want ik heb m’n smartphone gewoon bij me. Maar tot (willekeurige datum) gebruik ik deze alleen om vakantie-kiekjes mee te maken. Vanaf (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig op kantoor!

 

 1. Beste lezer, van (willekeurige datum) tot en met (willekeurige datum) ben ik op vakantie en ben ik niet in de gelegenheid om m’n mail te beantwoorden. De kans is groot dat je mail tussen alle duizenden mails die ik deze weken krijg bedolven raakt. Dus als je me écht nodig hebt, ben ik vanaf (willekeurige datum) weer bereikbaar!

 

 1. Beste lezer, vanaf (willekeurige datum) tot en met (willekeurige datum) ben ik niet aanwezig. Heb je een dringende vraag? Google weet ook veel.
  Heb je een noodgeval? Bel 112.
  Is het allemaal niet zo urgent? Pak dan een lekker kopje koffie en probeer me vanaf (willekeurige datum) nog een keer te bereiken.

 

 1. Hallo! De kans is groot dat ik op dit moment op het strand van Bali lig te genieten van een mojito. Je snapt dat ik mijn mail niet ga beantwoorden. Wat ik wel ga doen? Nog een mojito bestellen! En vanaf (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig om op je mail te reageren!

 

En hier nog een bonus:

 

 1. Hallo! Je dacht vast, wow die reageert snel! Maar nee, het is mijn out-of-office reply. Ik zit helaas niet op een tropisch eiland om vakantie te vieren, maar ik ben hard aan het klussen in mijn nieuwe huis. Tot en met 3 september probeer ik er een paleis van te maken, daarna was ik snel de verf uit m’n haar en ben ik vanaf 4 september weer op kantoor om mijn mail te beantwoorden!

 

Deze out of office reply bedacht ik voor een opdrachtgever die een paar weken ging klussen in z’n nieuwe huis. En door dit opdrachtje kwam ik op het idee voor deze blogpost 🙂

 

Heb ik je op ideeën gebracht?

Groetjes! Nora Schenk